onsdag 16. september 2020

De siste etternølerne

 

Jeg fant, jeg fant!

Så var det ikke helt slutt på soppsesongen likevel! 
Dro en kort tur opp på hytta for å gjøre ferdig noen maleprosjekter (mer om dette senere), uten planer om sopptur. Men rett over bekken hadde sesongens aller siste kantareller ploppet opp - akkurat nok til å brukes i et herremåltid! 


Smakte fortreffelig!


Man tager hva man haver. Det var nettopp det jeg gjorde. I mitt kjøleskap lå en squash, en bit parmesan, tre egg og en kvartfull boks lettrømme. I fryseren fant jeg en halv pakke bacon. 
Slikt blir det godsaker av!
Såpass vellykket ble det, at jeg deler oppskriften med dere: 


Ovnstekt kantarell-omelett med bacon og squash


Jeg brukte det jeg hadde.


Ingredienser (2 pers)

4 egg
Ca 400 g squash/zucchini
4 skiver bacon
60 g parmesan 
70 g lettrømme
kantareller
Pepper og eventuelt salt (NB ost og bacon er salt)

1. Riv squashen grovt med et rivjern, og press mest mulig væske ut av massen. Bruk hendene eller et rent kjøkkenhåndkle.




2. Stek baconet og ta skivene ut av pannen. Klipp dem opp i små biter.





3. Rens kantarellene og skjær de største i mindre biter. Stek dem godt i baconfettet til de begynner å brunes. 



4. Pisk parmesanen sammen med eggene. Rør inn rømmeklatten. 
Bruk gjerne parmesan i kombinasjon med en annen smakfull ost, for eksempel en vellagret jarlsberg eller sveitser. 

5. Bland inn revet squash, baconbiter og kantareller. Hold av noen kantareller til å legge på toppen.

6. Hell røren over i en smurt ildfast form. Legg på de siste kantarellene.


Klar til steking!



7. Stek omeletten på 200 grader ca 30 minutter.


Ferdig! 


Hvis jeg hadde hatt en god gulost i kjøleskapet, tror jeg at jeg hadde gratinert herlighetene med litt revet ost på toppen. Det får heller bli neste gang.
Godt ble det i hvert fall - og langt mer vellykket enn sopp-paien jeg stekte for to år siden:


Sopp-pai 2018. Bunnen falt av springformen da jeg tok prakt-paien ut av ovnen.. 


Heldigvis har jeg en god porsjon av årets kantareller i fryseren hjemme!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar