mandag 31. august 2020

Tviholder på sommeren!


    


En siste blomsterkvast før høsten setter inn. Siste uka i august ble tilbragt på hytta i deilig vær, men med temperaturer som varslet om at høsten er på vei. 

Men august er også en sommermåned, og jeg lar ikke sommeren slippe så lett!  I veikanten rasket jeg med meg noen av sommerens siste blomster, og det ble jo riktig nydelig. Vasen tok jeg med fra mamma og pappas leilighet da denne ble ryddet. Et vemodig minne fra barndomshjemmet. Siden den liksom alltid har vært der, har jeg ikke "sett" den før nå, men den er jo ganske fin!
Smaken av sommer! For tredje år på rad har det vært et elendig blåbærår, men bringebærene sviktet ikke. Bærplukking er utrolig slitsomme greier, men noen korte økter tåler jeg tross alt. Rett over bekken vokser det tett med bringebærbusker, og det skulle ikke så mye strev til for å få nok til to deilige, sommerlige bringebærdesserter med melk og sukker. Hvilken smak! 

En annen smak av sommer, er smaken av nyplukket sopp. Etter fjorårets fantastiske soppår, har jeg vært spent på årets sesong.
Joda, det ble fangst! Jeg kan ikke mange sopper, men her er nettet ganske fullt av kantarell, piggsopp og noen få, utvalgte små fåresopp.

Men ikke en eneste steinsopp å finne noe sted! I fjor var det steinsopp-bonanza, i år finnes ingen. De ble visst brukt opp i fjor.
Tomt. Her, tett inntil denne furustammen langs det jeg kaller "Eventyrstien", pleier det alltid å komme én steinsopp. Alltid et prakteksemplar. Dette er første første gang det ikke har kommen en eneste én. Da ble det ingen steinsopp-pasta på meg i år 😥, men kantarellene sviktet meg ikke! Jeg oppdaget til og med et par nye kantarellsteder, så da kunne jeg meske meg med en annen sommerfavoritt: 
Kantarellpasta!
Oppskriften har jeg delt tidligere, men her er den - i all sin enkelhet:

Ingredienser
Nyplukkede kantareller
Litt bacon 
En skvett god olivenolje
Persille
Parmesan, nyrevet
Salt og nykvernet pepper
Spaghetti eller linguine

Stek noen skiver bacon, ta dem ut av pannen og klipp opp i små biter. Stek kantarellene i baconfettet til væsken er dampet bort og kantarellene blir litt brunet. Kok pastaen og bland med kantarellene og baconet. Ha i en skvett olivenolje, hvis du synes det trengs. Drysses med parmesan og litt finhakket persille.

Da kan jeg bare ønske høsten velkommen!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar