tirsdag 22. juli 2014

Ting som funker

 

Nyanskaffelser II, III og IV

Et mål for denne sommerens hytteferie er å bringe Lidstua ørlite nærmere en behagelig, moderne levestandard. 
Det er så lite som skal til.
Men det betyr at flere av denne sommerens solfylte dager har vært tilbragt med nesa ned i en eller annen bruksanvisning -- i tillegg til telefonene til Canal Digital, Ice.net og Dnb. Behørig omtalt i forrige innlegg.
Nyanskaffelse I har altså vært nevnt tidligere: en trådløs dekoder fra Ice.net. Lidstua er med andre ord nå tilkoblet den store verdensveven. Men hytta mi har fått flere revolusjonerende og siviliserende nyanskaffelser, til fryd både for legeme og sjel. 
Og det er ting som funker! 
I gremmelsen over ting som ikke funker, skal man ikke glemme alt som funker. Og det er tross alt en hel del.
La meg presentere de tekniske nyvinningene i tur og orden:

Funker

NYANSKAFFELSE II:  Vannrenser  med gravitasjonsfilter. Man heller oppi regnvann fra sisternen, og litt senere kan man tappe rent, frisk drikkevann. Den er ikke spesielt stor heller, bare en snau halvmeter, og slik får den faktisk plass på mitt minikjøkken.
Vidunderet ble kjøpt på nett fra Hyttetorget. Tilbudspris. Men med porto i tillegg, så ble den vel egentlig litt dyrere enn om jeg hadde kjørt ut til Hyttetorgbutikken på Alnabru og kjøpt den der. Der får man nemlig 10 prosent når man henter selv. Bare et tips.
Men hvem bryr seg om småpæng når det funker så bra! Nå slipper jeg å bære tunge plastdunker vann som jeg har tappet i springen hjemme. Og hvor bra er egentlig vann fra dunker der bakteriene har ligget og godgjort seg i dagevis?
Da tror jeg renset regnvann er bedre.

Drikkbart!


NYANSKAFFELSE III:  Gresstrimmer!  Kjøpt i favorittbutikken Jernia på Skøyen for kr. 999. Den gjør akkurat den jobben jeg håpet den ville gjøre - og litt til. Må lades mellom øktene. Så får jeg en pause. Men uansett er det ikke mye som skal klippes her mellom stein og maur og blåbærlyng.
Jeg har riktignok naturtomt, men som med så mye annet "naturlig", må den jobbes litt med for at den skal se naturlig ut på den måten jeg ønsker. Helst skal det se ut som jeg har hatt geiter på beite her. Men jeg har ingen geiter. Gresstrimmeren får være geita mi.

Funker som bare detNYANSKAFFELSE IV:  Dusj!  I alle år har de stramme hytteodørene regjert her på Lidstua (Joda, jeg har jo vasket meg...), men nå kan jeg møte omgivelsene gullende ren og lavendelsåpeduftende takket være denne kjekke saken - også den på tilbud fra Hyttetorget:

Funker - sånn halvveis

Med denne dusjpakken følger en trykktank på tolv liter som fylles opp ca 50/50 med kaldt vann og kokende vann. Blir fin temperatur. Så må trykket pumpes opp, og så kan det dusjes.
Eller "dusjes". For så må det pumpes igjen. Og igjen. Og ikke får jeg dette dusjhodet til å spre strålene heller. Det renner ut som fra en spring. Kanskje er det en feil, eller kanskje jeg finner ut av det.
Litt skuffende, men man blir jo ren.  
Delvis godkjent. 
Men bedre skal det bli. Jeg har en fin, usjenert dusjeplass utenfor hytta, men skal jobbe litt med å mekke en utedusj rundt hjørnet. Fortsettelse følger! Men ikke med det aller første.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar