torsdag 11. september 2014

Parabol farvel

Takk for alt

Nå er det slutt.

Jeg har slått opp med Parabolen
Parabolen og jeg har holdt sammen på hytta i mange år. Jeg har avfunnet meg med synet av den, og jeg har justert varsomt på parabolhodet når behovet har meldt seg. Men gradvis begynte den å gå meg mer og mer på nervene. Små ting som irriterte. Svikefull og uberegnelig. Jeg har røsket hardt i tallerkenen uten at det har hjulpet. Noen vil si at vi vokste fra hverandre. Det vil si - det var nok den som vokste fra meg. Den var tross alt montert på et tre. 
Nå er det slutt, og jeg har valgt å leve sammen med en antenne fra RiksTV.
Mye tyder på at det blir et lykkelig forhold. 


Min nye følgesvenn. Gode antenner er alltid bra i et forhold.


Problemene med parabolen har vært en føljetong den siste tiden. Har faktisk ikke hatt TV på hytta i hele sommer. Hørte dere?? IKKE TV! Dvd og litt nett-TV, joda, men det blir ikke det samme. Bonanza om morgenen, Dagsrevyen om kvelden. Visse ting må jeg ha med meg. Eller - jeg må i hvert fall vite at det er mulig. Ellers blir jeg nervøs og urolig. Helt klart skadet etter mange år som TV-avhengig.

 
Lykkelige TV-minner fra den gang parabolen fungerte


Ikke et vondt ord om Canal Digital. Deres tålmodige kundeservicepersoner har hjulpet meg utallige ganger etter hvert som parabolen sviktet meg stadig oftere. Men verken Kristoffer eller Hassan eller Charlotte eller Jöran kan stoppe trær som vokser og grener som forstyrrer signalene. Ikke engang parabolmannen de sendte kunne gjøre noe med situasjonen.
"Har du vurdert RiksTV", kom det til slutt forsiktig fra parabolmannen. Han som var hyret av Canal Digital. Han ville jo så gjerne hjelpe meg.
RiksTV har antenner, fikk jeg vite. Antenner! Jeg ante ikke at det fantes fortsatt. Skikkelig retro. Og da passer det jo bra på hytta mi. Det var bare å slå til.


Skal jeg snart få Bonanza-frokost igjen, mon tro?

Jeg ringte RiksTV. De var veldig velvillige. Ymse tilbud hadde de også. Vi gjorde en avtale. Men surr med adresse, surr med montøravtalen, surr med fakturaen (for mye, selvsagt) og så presterer de å sende meg en sånn boks som jeg hadde takket nei til tre ganger - i stedet for dekoderen. Det oppdaget jeg litt for sent.
"Har du ikke dekoder", spurte montøren da jeg sto der med denne boksen jeg hadde fått. Så måtte jeg vente enda noen dager og kjøre hjem og hente dekoder.
Det var kortversjonen.

Og det ble lys! Det ble TV-bilde! Det funker. Halleluja! 
Og om vi får skikk på fakturaen også, så er alt tilgitt, RiksTV.

Men hva er styggest? Parabol eller antenne? Vurder selv:


FØR: Ikke pent i det hele tatt. 
(For dem som lurer: Treet var eneste mulige sted å motta signaler)

NÅ: Bedre!
 
Furua er også fornøyd. Nå skal sårene få gro.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar