søndag 20. april 2014

Vårrengjøring del 1

Skyggeselfie med kost og vide joggebukser.

 

 Tilbake på taket

Så er jeg her igjen. På taket. Denne gang i herlig vårsol en vakker påskemorgenformiddag. Sist jeg var her, var det for å måke snø. Jommen sa jeg "måke". Et mareritt av spading og kasting, spading og kasting. Nå skal det bare kostes barnåler og takrennene skal renses. Barnemat.

 
Sist så det slik ut
Nå ser det sånn ut

Før, da min mamma og pappa hadde ansvaret for hytta og jeg bare snyltet, tenkte jeg at jeg aldri hadde giddet å drive med alt dette vedlikeholdet som en hytte krever. Alltid holdt de på med noe: En vegg som skulle beises, et vindu som skulle kittes og males, en trapp som skulle snekres. Selv gjorde jeg aldri noe.

Men nå, når hytta er min, er det noe helt annet. Jeg trives med å fikse og ordne (med unntak av takmåking). Det er jo en liten hytte. Et overkommelig prosjekt for ei oppfinnsom, middels sterk dame. Som aleneboer kan jeg både sy gardiner og snekre en trapp.

Fint her

Det er egentlig ganske fint her oppe på taket. Bedre utsikt og deilig, varm takpapp. Takpappen er nesten ny - rød og fin. En av disse uforutsette utgiftene som blakker deg i lange tider. Jeg hadde fint kunnet lagt meg litt neppå dette kostbare underlaget og kost meg i påskesola, om det ikke hadde vært for at jeg gruet meg til dette:


Litt ekkelt

Klatre ned igjen. Best å få det overstått. Det går alltid bra.

Men nede på bakken venter mer arbeid. Tar det senere. Det har vært en hard vinter med store snømengder, og det har gått hardt utover gamle furutrær. Når snøen har smeltet, skal jeg nok få forbrent noen kalorier. Tomta må ryddes, blant annet for slike:


Jeg får ta det som trening


Verre blir det med denne:


Må nok ha hjelp her.

Hvordan jeg skal bli kvitt dette, er jeg ikke sikker på... 
Selv om denne dama skryter av både å kunne sy gardiner og snekre en trapp, kommer jeg ikke langt hverken med synål eller hammer her. Må jeg likevel tilkalle et mannfolk?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar