mandag 2. september 2013

Skikkelig på bærtur

Til pappabjørnen, mammabjørnen og lille babybjørnen.

Ingers grove hyttevafler med tyttebær

Fortsatt bærtid! En prøvelse for ryggen, men verd en innsats.
Både blåbær- og bringebærsesongen synger nå på siste verset, men jeg fikk da med meg litt denne gangen også. Multene rakk jeg dessverre ikke, men det er tid for tyttebær! Et undervurdert bær. Jeg vil slå et slag for tyttebæret!
Men hva kan man gjøre med tyttebær? Lage dram og likør, for eksempel. Og kake. Oppskrifter kommer senere. Også kan man naturligvis røre dem med masse sukker. Veldig godt på vafler.

Jeg er ingen vaffelsteker. Først og fremst fordi jeg liker vafler litt for godt. Men jeg våger meg utpå i blant, og nå laget jeg dem til og med litt sunne. Hverdagsvafler, frokostvafler, hyttevafler - kall dem hva du vil. Men gode er de!


Kan lages med blåbær også.
Her er min oppskrift:

1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl fin sammalt hvete
1 dl lettkokte havregryn
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
4 dl lettmelk
2 egg
4 ss gresk yoghurt
2 ss rapsolje eller smeltet smør
6 ss tyttebær (evt. blåbær)

La røren stå og svelle 15 - 20 minutter. Ha litt smør i vaffeljernet og stek i vei.


Slik skal det gjøres!

Avslutningsvis lar jeg dere få nyte synet av et godt, gammeldags vaffeljern i aksjon. Fant jernet lengst inne i kjøkkenskapet. Når mamma og mommo kunne steke vafler med et slikt, kan vel jeg også. Funker som bare det! De blir bedre også, det er jeg helt sikker på.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar