fredag 26. juli 2013

Kurerer gruff

Sommermorgener

Årets slager: Havreknekkebrød med Stabburlaks, agurk og pepper.
 
At det går an å være så heldig: Supert sommervær og ferie samtidig! I år klaffet det. Den ene solrike sommerdagen etter den andre på hytta.
Det beste har vært morgenene.
Jeg elsker sommermorgener. Det gjelder bare å våkne i tide for å nyte dem fullt ut. Men ikker for tidlig, for sola når ikke det nederste trinnet på trammen før ca klokka ni, og det er jo der man helst skal sitte. På trammen i morgensola med en kopp kaffe.


Med dyne


Varmt har det vært, men ikke hver dag og ikke hele tiden. Noen morgener har vært kjølige. Hva gjør man da?
Jo, tar med seg dynen og setter seg på verandaen med kaffekoppen! Bustete hår, grums i øya. Våkne langsomt. Håpe ingen ser meg.


Little Joe ordner opp.


Men jeg dyrker tross alt ikke utelivet helt fanatisk. Noen morgener slår jeg til med Bonanzafrokost.
Hver morgen klokka ti er det Bonanza på TV2. To episoder i slengen. Jeg ser bar én episode om gangen, og slett ikke hver morgen, men når jeg gjør det, koker jeg gjerne et egg og slår til med rundstykke og gaffelbiter. Helst skal det være en av de tidligste Bonanza-sesongene - før gutta begynte med tupé - og helst skal storebror Hoss ha en sentral rolle. Den karen er god som gull!
 
Gudskjelov for TV-en. Folk liker å fortelle at de ikke har TV på hytta. På hytta skal man liksom dyrke den gode samtalen, bøker og kortspill. Har dere noen gang sett en hyttereportasje med TV i stua? Lurer på hvor de gjør av dem, for jeg er sikker på at de har minst én. I tillegg til IPadder og IPhoner og andre dubeditter. Hos meg er TV-en sentral. Parabolen er det første du ser. Jeg har hytte-TV and I'm proud!

2 kommentarer:

  1. Vi har også TV på hytta! Da har familien tid til å sette seg ned å se gode og mindre gode filmer sammen, dyreprogram og bil-mekke-program sammen.Meningsløsts? Tja, kanskje... Men hyggelig :-)

    SvarSlett
  2. Ikke meningsøst i det hele tatt! Jeg har dvd-spiller og mange tv-kanaler, og ser gode filmer og serier på hytta. Et fint sted å se film! Det er tross alt ikke solskinn hver dag. Det hender at det regner...

    SvarSlett