torsdag 20. juni 2013

Tilbake!

Mr. X

Pus


Pus er tilbake! Har ikke glemt meg over vinteren. Dette er en virkelig trofast hyttevenn som er omtalt tidligere. Den eneste pølsespiseren som er tatt på fersk gjerning. Sist jeg var på hytta dukket han opp igjen.
Hvorfor, mon tro? Er det fordi han liker meg så innmari godt, eller kan det ha noe med pølse å gjøre?


Ser deg nok!


Slik ligger'n. Har spasert opp stien fra veien og tatt til høyre mot hytta mi og lagt seg til rette. Skyere enn reven, men gradvis varmere i trøya. Jeg vet fortsatt ikke hvem Pus Mr.X tilhører eller hvor han hører til, men han er i godt hold og fin i pelsen, så han har det nok bra. Apetitten er det i hvert fall ikke noe å si på.


Tatt på fersken

 
Pus Mr. X må ha gått en god tur for å komme til meg, for det er et stykke til nærmeste gård, der han muligens bor. Men han vet akkurat hvor han skal. Han skal sjekke "revesteinen", dvs steinen der jeg har lagt ut pølse til reven - pølsa som blir spist av gud-vet-hvem: reven, måren, nøtteskrika ... og pus.

Pølse på stein. Leverpostei på trapp. Hva gjør man ikke for å få venner.


Ah, Grilstad magerpostei!

Pus Mr. X blir stadig modigere og er mindre redd enn i fjor. Han husker tydeligvis godt. Dyr har påfallende god hukommelse og læreevne straks det handler om mat. I år tok det ikke lange tiden før han våget seg opp trappa til godbiten som lå der. Han var der faktisk og snuste før det hadde kommet noen godbit der i det hele tatt. Jeg hadde nemlig ikke mer pølse! Men man tager hva man haver, og denne dama har Grilstad magerpostei i kjøleskapet. 
  

Delt med Pus Mr. X.

 
Grov, ovnsbakt og kun 151 kalorier pr. 100 gram. Litt mistenkelig at de ikke lenger kaller den "leverpostei", men det er ikke noe tema nå. Det som er bra, er at Mr. X åpenbart syntes den var kjempegod. Gikk ned på høykant. Dessuten ser ikke den pusen ut til å ta skade av litt magrere kost. 
Der har vi noe til felles, Mr. X and I.

Derfor følger magerposteien med på lasset når jeg nå endelig skal på hytta igjen. Nå starter endelig hyttelivet for alvor! Mr. X, Mikkel Rev, Roger Mår, Eldar Elg, småfugler, here I come!

Deler til slutt en liten "video"snutt av Pus Mr. X fra i fjor:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar