søndag 5. mai 2013

Hvor er fuglene?

Våren utsatt

Dette våknet jeg opp til lørdag morgen. Som dere ser, er det noe på bildet som ikke burde være der. Samtidig er det noe som burde vært der, som ikke er der. Hva da?
 
Lørdag 4. mai 2013 kl.08.00

Fugler! Fuglekvitter! Yrende fugleliv! Flittige fugleforeldre i hektisk aktivitet, til og fra fuglekassene, bygging av reir, mating av unger.
Men her er det tyst. 

Fortsatt ledig bolig

Ingen har flyttet inn  fuglekassene. Tomme alle tre. Triste greier.
Men fugler følger antakelig ikke kalenderen når de stifter familie. Fuglemor: "Nå er det 26. april, nå må vi bare gjøre det vi må og lage unger". Fuglefar: "Jippi, la oss sette i gang". Nei, de ser vel heller an temperaturen. Og den har helt klart ikke vært særlig barnevennlig denne våren. Fugleforeldre har tydeligvis mer kontroll over familieplanleggingen enn vi mennesker. 

Men jeg lurer litt på de svart-hvite fluesnapperne. De har jo overvintret i Afrika et sted, og pleier å ankomme rundt 1. mai. I fjor inntok de fuglekassene nøyaktig 1. mai. Men i år har de ennå ikke vist seg. Hvordan vet de at det er så kaldt i Norge at de utsetter reisen? Mottar de værvarsel et sted over Kontinentet?


Ikke en levende fugl i sikte

Som dere ser er det ikke særlig hektisk på fuglebrettet heller. Joda, noen besøk har det vært. Solsikkefrøene i "villfuglblandingen" går først. En granmeis er innom i ny og ne. En kjøttmeis lander på meisebollen nå og da. Men i fjor var det kamp om plassen her på denne tiden.
I vårgrønne omgivelser!

Jeg venter spent. Skal opp på hytta igjen om få dager, og håper fuglekassene har fått leieboere. Da jeg forlot hytta, var sola kommet fram. Det var ganske vårlig, faktisk. Med mye fuglekvitter! Det er håp!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar