lørdag 6. april 2013

Bolig ledig

Visning i skogen

Innflyttingklar

Splitter ny, nordvendt familiebolig i naturskjønne omgivelser ledig. Sortbeiset med hakkespettbeskyttende inngangsparti i metall. Til leie for for kjøttmeis, blåmeis, svart-hvit fluesnapper eller andre småvokste par med planer om familieforøkelse. Rengjøring hver høst. Hyggelig nabodame som legger ut frø. Ellers rikelig med insekter, mark og annet godt i nærmiljøet. Førstemann til mølla!


På eget ansvar

Lys, gråbeiset kvalitetsbolig som var ny i fjor, er ledig for par som liker spenning i tilværelsen. Noe usikkert oppheng og nødløsning med grønn rem, men følges nøye opp av huseier. Boligen har tidligere vært bebodd av fluesnapperfamilie, men kjøttmeiser har allerede vært på visning og er meget interessert.


Høyt og fritt

Rødmalt "stuga" bygget av pensjonær i Charlottenberg, er ledig frem til 1. mai. Da kommer et fluesnapperpar flygende fra Afrika og tilbake til kassen i Krødsherad for å stifte familie nok en gang. Familiebolig i flere generasjoner. 


På boligjakt

Vår i skogen! Kjærlighet i luften og hektisk boligjakt i trærne.
Jeg har vært på sen-påsketur med masse sol og fortsatt masse snø -- og meiser på fuglebrettet, klare til å stifte familie. Men de må jo ha et hjem! Det får de hos meg. Det er fest når småfuglene flytter inn i fuglekassene mine!

Om man følger litt med, kan man bli vitne til noen av fugleverdenens mange dramaer i tiden som kommer. 
Fra min plass i go'stolen på verandaen, med GT'en i den ene hånden og tortillachipsene i den andre, har jeg observert meiser og fluesnappere som slåss om boliger, flaggspetter som prøver å hakke seg inn for å snappe til seg ungene, tapre småfuglforeldre som forsøker å jage barnemorderen. Men ikke alle lykkes... Fluesnapperen synes å klare det, den vesle blåmeisen gjør det ikke. I fjor var tragedien et faktum. Kasseåpningen var hakket i stykker og meiseungene tatt. Da jeg renset kassen om høsten var det bare en bitte liten vinge med blå fjær igjen...

Men flaggspetten skal jo også leve.

Likevel. Sorry, Hakke. Jeg er på blåmeisens parti her. Derfor den nye, svarte fuglekassen fra Plantasjen med skikkelig metallbeskyttelse rundt inngangen. I år må Hakke fly sulten bort fra hytta mi!

1 kommentar:

  1. Dette liker jeg! Spent på om det kommer amerikabesøk i mai.

    Fra fru Fuglesang

    SvarSlett