torsdag 3. januar 2013

Nyttårsnatt i skogen

Midnatt 2012/2013. I virkeligheten var det mye, mye mørkere. Kameraet utfører magi.

Et vellykket forsøk

Jeg innrømmer det: Jeg hadde ingen invitasjoner til nyttårsaften. Årets siste kveld måtte tilbringes i eget selskap. Jeg valgte å ta'n helt ut, dra på hytta, feire årsskiftet alene i skogen under stjerneklar himmel, med fyr på peisen, sjampis i glasset, beina i sofaen og en film på TV. Helt tyst i skogen. Bare reven og meg.
Det var verd et forsøk. Og jeg gledet meg! Jeg ble nesten skuffet da jeg oppdaget at det var folk på et par andre hytter i nærheten. Men greit nok. Det er veldig mørkt på denne tiden av året.
Og kaldt. Først måtte hytta varmes opp fra minus tre til pluss tyve. Det tok sin tid. Så skulle det pyntes til jul. Ja, det skulle det, ja! Litt, i hvert fall:


...og så ble det litt til:


Men denne henger faktisk året rundt:


Da det ble mørkt, kom sjampanjen fram. På denne tiden av året er det faktisk helt mørkt allerede klokka fire. Jeg klarte å holde meg til halv fem. Hva annet er det å gjøre alene på ei hytte i mørket på en kveld som dette, enn å sprette sjampanjen? Alene på ei hytte gjør man akkurat som man vil. Spørsmålet var bare hvordan flaska skulle kunne vare helt til midnatt?


I motsetning til de fleste andre hyttebloggere skriver jeg ikke detaljert om en masse praktiske hytteting og -tang. Jeg skal derfor ikke plage dere med detaljene rundt installeringen av den nye dekoderen fra Canal Digital. Ikke lett å komme gjennom på kundetelefonen på årets siste dag. Kort fortalt: Det ble ingen Kongens tale på meg klokka 20 i år. Eller noe annet på TV, for den saks skyld. Men man har da DVD.


Rhett and I - så lenge det varte.


Det ble Rhett Butler istedet. Det begynte så lovende. Endelig skulle jeg se "Tatt av vinden", en DVD kjøpt i Sverige for flere år siden. Man må være i det rette lunet for å se den filmen. Og nå var jeg det. I glasset sprudlet sjampanjen, i peisen lekte flammene, hytta var varm og god og jeg hadde nok av godis å stappe i meg. Hytta er til og med så liten at jeg kan se både peisen og TV'en på èn gang når jeg ligger i sofaen. Ideelt.

Jeg vet jo at filmen er veldig lang. Jeg har jo sett den før. Så jeg burde kanskje reagert da jeg så at det bare lå èn plate inne i coveret. Jeg hadde akkurat rukket å komme skikkelig inn i filmen da det var slutt. Det vil si pause. Det er jo lagt inn pause i den filmen. Men for meg var det slutt. Finito. The end. Helvetes svensker. Det sto ingenting på coveret om at dette bare var del 1!

Nedtur!

Større dramaer fant ikke sted denne nyttårsaftenen i skogen. Jeg hadde flere filmer, innkjøpt på Kiwi samme dag, og var reddet. Da klokka ble tolv, hadde jeg gjemt en ørliten skvett sprudlevann og gikk ut i mørket. Den ene hyttenaboen skjøt opp raketter, men jeg så dem ikke bak trærne. Bare stjernene rett over meg. Fint.

Gjør dette gjerne igjen. Godt nytt år!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar