fredag 25. januar 2013

Inger vet hvor haren hopper

Her har harepus hoppet.

Avslørt av snøen

Jeg ser dem så godt som aldri, disse dyrene. Men jeg har så lyst, og jeg vet jo at de er der: elg, rådyr, rev, hare og sikkert noen andre sky firbente. Mår? Gaupe? Bjørn og ulv ser jeg bort fra. Jerv, kanskje? Hvilke andre ville dyr har vi egentlig?

Når snøen legger seg, blir de avslørt. Jeg vet hvor haren hopper: Den hopper rundt omkring på hyttetomta mi!

Og her har reven rasket.

Reven er også avslørt. Sporene på bildet over skal være typiske for Mikkel, og han har tydeligvis vært på gjentatte besøk. Harejakt?

Mikkel har jeg faktisk truffet. Til høyre på denne siden ser du en nysgjerrig, pjuskete rev på vårbesøk i fjor. De som har fulgt med på denne bloggen vet at han fôres flittig med kjøttpølser når jeg er på hytta. Og han spiser. Jeg ser ham aldri, men han er der. Han, og noen andre ville og tamme skapninger med smak for Gildes produkter.
Sist jeg var på hytta la jeg også ut pølse, denne gangen på nederste trinn på trammen. Jeg trengte ikke vente lenge.
Vips var pølsa borte! Men så jeg pølsespiseren? Nei. Det var garantert ikke Pus denne gang, og det kan jo ha vært nøtteskrikeren, men det var faktisk ferske revespor i nærheten.

Hyttelivet gir meg stadig nye interesser. Nå er det blitt dyrespor, og jeg har prøvd å finne litt lærdom på nettet. Det var begrenset å hente, men her fikk jeg litt hjelp: dyrespor

Så hva er da dette?? Ikke rev i hvert fall. For mange tær. Mår?
Neste gang blir det hyttetur med dyrespor-bok!

 Hvem har gått her?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar