lørdag 13. oktober 2012

Nær-elgen-opplevelseDet braker under trærne, hvem kan det være?

 

Hvem er der i mørket?

Av og til oppstår situasjoner da jeg skjønner at jeg ikke er mørkredd (men det motsatte skjer også...). Som sist jeg var på hytta - alene. Klokka var 01, jeg hadde sittet lenge oppe og sett en film på TV, men så var det leggetid og jeg gikk ut for å late vannet au naturel. Mens jeg satt der ensom i den stille høstnatta, omgitt av høye trær og skogens beksvarte mørke, brakte det i krattet noen meter bortenfor...

Ble jeg redd? Nei! Rart, egentlig, men jeg skjønte hvem det var. Det var elgen. Og jeg hørte at det digre dyret fjernet seg, stoppet opp et øyeblikk, og brakte videre gjennom skogen og forsvant. 

Så det er om natten den kommer! Jeg har ennå ikke sett elgen, men jeg vet den er der. Da jeg kom på hytta dagen før, telte jeg 17 eller 18 hauger med elglort i det nybarberte hogstfeltet rett over bekken, ca 20 meter fra hytta. Hadde det vært elgseminar her, eller er det et enkelt individ som liker å komme her og drite og dra, natt etter natt?


 
 
Jeg skjønner jo at den liker seg der. Friskt vann fra bekken og myk mose. Her er det blitt riktig fint etter at jeg har ryddet i kvist og kvas. Og ingen folk - bortsett fra den nysgjerrige dama i den vesle hytta. 

Den nysgjerrige dama gir ikke opp. Jeg vil se min nye hyttevenn! Men det nytter nok ikke med pølse for å lokke til seg Skogens Konge. En bondedatter jeg kjenner har tipset meg om å kjøpe saltstein. Så får jeg liveshow rett utenfor hytta, hevder hun. Så nå bærer det til Felleskjøpet for å kjøpe elg-godis. Rapport følger!

I mellomtiden får jeg og dere nøye oss med den fine dørmatta mi.

2 kommentarer:

  1. Saltstein er en god ide, Inger! Ellers så kan jeg anbefale at du monterer opp et viltkamera. Her kan du se hva som befinner seg i nærheten av hytta di via PC eller mobil.

    Hilsen bondekona Kirsten :-)

    SvarSlett
  2. En ting av gangen, bondekone Kirsten. Men det ender vel med viltkamera til slutt!

    SvarSlett