fredag 26. oktober 2012

Lille speil på veggen der


Ny speilramme. Ganske fin, synes nå jeg.

Betydelig bedring

Når jeg leser i hytteblader - det utmerkede Hytteliv, for eksempel - ser jeg at folk nå til dags har flotte bad på hyttene sine. Langt flottere enn det jeg har i leiligheten i byen. Noen av disse hyttebadene synes å være på størrelse med hele leiligheten min, faktisk. På min hytte er det noe enklere.
"Badet" mitt er strengt tatt ikke noe bad. Det er et kott. Vannet kommer fra en bøtte på gulvet bak benkeforhenget, fylt med regnvann fra sisternen. På en liten kokeplate (til høyre, ikke synlig på bildet) står en stor, gammel aluminiumskjele med varmt vann. Så øser man varmt vann fra kjelen over i vaskevannsfatet og blander med kaldt vann fra kannen til passe temperatur. Går så bra, så.
Da da jeg overtok hytta, var badet ikke særlig lekkert. Panelet var gulnet og mørkt, hyllene var malt bondeblå og håndklær, benkeforheng og gardiner var av diverse, umatchende opphav.
Så gikk jeg løs med hvitmalingen. Tak, hyller og karmer ble malt hvite, og så tynnet jeg ut malingen og lysnet veggene i samme slengen. Noen hvite kurver og lilla tilbehør som selvsydde gardiner og forheng, gjør susen. Litt snekring er det også blitt. Ny hylle til vaskevannsfatet er laget av en bred Ivar-hylle fra Ikea. Bedringen er betydelig!
Nå som kulda har kommet, blir det mer inneaktiviteter på hytta. Da jeg var der forrige helg, laget jeg denne speilrammen av en stor, nedblåst gren som jeg har hatt liggende til tørk under hytta et års tid. Se så fint det ble!
Som dere ser i speilet, så er døren fortsatt bondeblå, bonderød og grå, lik alle de andre dørene i hytta. Dette tenker jeg å gjøre noe med. Men jeg funderer fortsatt på hvordan dette skal løses.

Forslag mottas med takk!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar