søndag 7. oktober 2012

Den beste tiden på åretHØSTMALERI: Selv et bilde tatt ut mot "ingenting" er blitt som et vakkert høstmaleri. I det fjerne skimtes Fosslielva på vei ned fra fjellet.

 

 Ikke noe mas

Den beste tiden på året er akkurat nå. Når luften er frisk og klar, ofte med mange fine solskinnsdager og gyllen fargepallett. Sommeren er gudskjelov over. Den svarer likevel sjelden til forventningene. Det er ikke noe mas rundt høsten, mens sommeren liksom bare skal være lykke, lykke, lykke. Med høsten kan man legge bak seg forventningene om lange, varme solskinnsdager, sommerforelskelse, sommergrilling med den jublende vennegjengen rundt langbord i sommerhagen, sommerfamilielykke på stranden, sommerbrune, slanke sommerkropper og cupcakes i blomstereng. Nå er det bare deilig, kjølig, vakker høst.
 
GUL ILDEBRANN: Det er tatt mange spektakulære høstbilder. Dette er ikke et slikt, men det holder for meg.
 
Derfor sørget jeg for en hel ukes høstferie på hytta i år, og jeg har nytt hvert øyeblikk. Også den dagen det regnet hele dagen. Deilig. Lå rett ut på sofaen og så dvd-filmer: PIano, Pianisten og Saras nøkkel, for å nevne noen. De to første har jeg sett flere ganger før, og ser dem sikkert igjen. Jeg har også hatt gleden av å beise to yttervegger, male vinduskarmer med sprosser (bare det å feste maskeringstape er et dagsarbeid) og rydde under hytta (vedstabling, vedstabling), kort sagt vært flink pike. Meget tilfredsstillende.


Mykt, gyllent høstgress på veien opp mot fjellet.
 
 
Men det beste har vært høstværet og høstfargene og høstfølelsen, bladene som fyker, rimfrosten om morgenen, fargene og peiskosen. Rødvinen ble fort drukket opp. Siste halvdel av uka var rødvinsfri, men edruskap er heller ikke verst. Skal prøve det igjen.
 
Jeg har også hatt en nær-elgen-opplevelse samt besøk av en ny hyttevenn som gradvis blir varmere i trøya. Mer om dette hvis du følger med på bloggen min!
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar