torsdag 23. august 2012

Pølsefest i skogen III

 

Avslørt som pølsespiser

Skyldig

Pus


Tatt på fersken. Jeg som trodde det var reven eller et annet vilt dyr som spiste pølsebitene jeg la ut, men så var det altså Pus. Litt skuffende på en måte, men samtidig veldig hyggelig.
 

 
Her er Pus fotografert i gjerningsøyeblikket. Se bare på bildet under hvor skyldig han ser ut:
 
 
Men hvem er denne karen? Aner ikke. Men jeg har sett ham en gang før. Da lå han og lurte under trappa rett under fuglebrettet. Jo, jeg skjønner hvorfor han har begynt å vanke hos meg. Jeg er redd vårt gryende vennskap bygger på en ting, og en ting alene: Mat. Død eller levende.
 
Men han er særdeles velkommen. En veldig sulten pus, og fryktelig sky. Men ingen forlatt villkatt, tror jeg. Pen i pelsen og i godt hold. Kanskje hører han til hos nærmeste fastboende eller på en av gårdene i nærheten. Uansett er katten med sin sorte og hvite pels et overraskende syn i skogen.
 
Etter mye jobbing med flere pølsebiter og og mye lokking, våget han seg helt opp på trappa. Men smatt av gårde så snart godbiten var sikret. Her sitter han og lurer på om han tør:
 
 
 
Men Pus er ikke den eneste som er avslørt som pølsespiser! Tidlig neste morgen så jeg det blinke i de blå stripene i vingefjærene til en stor nøtteskrike. Fra en gren høyt oppe i en gran et godt stykke unna, lettet den og svevde målbevisst ned mot steinen og snappet med seg pølsa. Dette hadde den åpenbart gjort før!
 
Pus, nøtteskrika, reven... Gud hvem hva og hvem som har forsynt seg fra steinen utenfor hyttedøra...
 
Om du følger med videre på bloggen min, får du høre om dramaet Pus og jeg opplevde sammen!
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar