søndag 26. august 2012

Drama med bismak

Fortsatt i live

Uvelkommen gjest

 
Ikke alle ville dyr er like velkomne på hytta mi, jeg må innrømme det. Plutselig dukket denne opp, en snau meter fra trappa. Fresende og med hevet hode. Åpenbart på vei fra lyngen til sitt skjulested under hytta. Tipper den bodde der. Hoggorm har vært observert før. Men hadde det ikke vært for at Pus - som tilfeldigvis var på pølsevisitt akkurat da - avslørte ormen, hadde jeg aldri oppdaget den.
 
Om det er kultur eller natur som gjør at vi får grøsninger og høy puls av synet av en hoggorm, kan man spekulere i, men faktum er at jeg grep en jernrive og dælja løs. Ville avlive udyret, hurtig og effektivt. Men en hoggorm knekker ikke som en wienerpølse, den er er seig som en hageslange. Og èn ting er å knerte en forhatt reptil som har det vi tolker som onde øyne, en annen ting er å slå løs på et levende vesen som ikke dør umiddelbart, men som kjemper tappert imot, blant annet med å bite drapsvåpenet. Det er faktisk ganske grusomt. Men da jeg traff hodet med et velrettet slag, var det over. Deretter forsikret jeg meg om den endelig død ved å kappe av hodet med en spade.
Da var jeg ganske skjelven.
 
 
Men Pus satt helt rolig og så på. "Endelig et menneske som gjør noe skikkelig", tror jeg han tenkte. Er det ikke derfor katter kommer med drepte mus og legger framfor eierne sine? "Slik skal det gjøres, menneske! Lær av meg!" Det er i hvert fall en teori.
 
Deretter ble det Facebook-kjekkaseri med klar melding i retur: Hoggormen er fredet! Akkurat, ja. Det ante jeg faktisk ikke. Men hadde det betydd noe?  Uansett, man gjør seg jo noen tanker etter at drapslysten har roet seg. Var det egentlig nødvendig å drepe den? Her har jeg trolig levd i fredelig sameksistens med hoggormen i alle år, den har kanskje spist mus (og pølse?) og gjort nytte for seg. Og den har aldri ønsket min oppmerksomhet. Men så ble den altså avslørt av Pus - og deretter den dumme kjerringa.
 
Etter et stort glass rødvin for å roe nervene, sørget jeg for respektfull begravelse for slangen og hodet hans.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar